Lekkere wijn recepten

Tagliata di manzo met rucola en grana padano

Bereidingstijd: ca. 20 min.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g entrecote of ander mooi rundvlees niet te mager
  • 100 g rucola
  • 1 tl olijfolie
  • 100 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 75 g grana padano grof geraspt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • aluminiumfolie

Voor de dressing

  • 50 ml olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ sjalotje zeer fijn gesnipperd

Bereiding:

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Was intussen de rucola en droog hem in een slacentrifuge. Roer voor de dressing de olijfolie, de balsamico-azijn en het sjalotje door elkaar.
  2. Wrijf het vlees in met de olijfolie en bak het in een gloeiend hete pan ca. 2 minuten per zijde. Het vlees moet nog mooi rood van binnen zijn. Neem uit de pan en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees ca. 2 minuten rusten.
  3. Meng de rucola voorzichtig met de helft van de dressing. Verdeel met de tomaatjes over een schaal. Snijd het vlees met een zeer scherp mes in dunne plakjes. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen peper. Verdeel de plakjes vlees over de rucola. Druppel er de rest van de dressing over en maak af met de grana padano.

Per portie: ca. 595 kcal
38 g eiwit | 46 g vet | 5 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Cantine Due Palme Primitivo di Manduria San Gaetano 2022

De Primitivo di Manduria is een van de bekendste wijnen van Apulië, het grote wijngebied in Zuidoost-Italië. De rijping gedurende zes maanden in fusten van Amerikaans eiken geeft aan deze Primitivo een luxe nuance. 

Even geduld a.u.b.