Deze Franse blauwe druif is het meest aangeplante ras ter wereld. Cabernet dankt zijn faam in de eerste plaats aan de crus classés uit de Médoc en Graves, waar hij de hoofdrol in de blends speelt, met merlot en cabernet franc in de bijrollen. Buiten Bordeaux – denk aan Spanje, Californië, Chili, Zuid-Afrika, Australië – wordt cabernet sauvignon vaak als ‘eendruifswijn’ uitgebracht, maar ook in blends met uiteenlopende andere rassen. Een sterke eigenschap is dat hij als echte wereldburger vrijwel overal gedijt, waarbij hij wel zijn eigen karakter behoudt. Vaste smaakbestanddelen zijn zwarte bessen, stevige tannine en goede zuren. De wijn leent zich perfect voor opvoeding op kleine eikenhouten vaten (barriques) en kan voortreffelijk op fles rijpen.
Zuid-Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn van cabernet en syrah. Fijne kruidige geur en volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.
Dieprode wijn uit Zuid-Italië, met het aroma van gestoofd fruit en nieuw eikenhout. Prima wijn om zo te drinken. Maar de volle, zachte smaak combineert ook goed met gekruide schotels, pizza of barbecuegerechten.
Volle, eikengerijpte rode wijn met geurige aroma’s van zwarte bes, pruim, laurier, munt en rokerig eiken. De smaak is vol en soepel met rijp donker bosfruit, evenwichtige zuren en stevige tannines.
Franse, op eiken gerijpte dieprode wijn met een kruidige geur en een volle, krachtige smaak. Past uitstekend bij rood vlees, kruidige gerechten of een stukje stevige kaas.
Volrood van kleur en pittig van geur, met rijpe fruittonen, een verfijnde kruidigheid en licht eikenhout. Heerlijke wijn bij kruidige stoofgerechten of vlees van de grill.