Lekkere wijn recepten

Pasta met rauwe zalm

Recept voor vier personen

Ingrediënten

  • 400 g verse rauwe zalm
  • 300 g droge pasta (schelpjes of penne)
  • 80 g verse geitenkaas
  • 1 limoen, het sap
  • 3 eetl groene kruiden; bij voorkeur dragon, eventueel te vervangen door peterselie
  • 1/2 rode paprika, schoongemaakt, heel fijngesneden
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder de bruine delen van de visfilet aan de velkant en controleer op achtergebleven graten. Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes.
  2. Meng de geitenkaas met het limoensap en groene kruiden. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Roer de kaas door de zalmblokjes.
  3. Kook de pasta in ruim water al dente. Verdeel de hete pasta over de borden of kommen en schep er de zalm bovenop.
  4. Garneer met de rode paprika en besprenkel de pasta met olijfolie. Serveer direct.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Madregale Terre di Chieti Bianco 2023

Italiaanse droge witte wijn met een frisse, fruitige geur en een sappige, evenwichtige smaak. Heerlijk als aperitief, maar ook erg lekker bij (koude) voorgerechten, vis of buffetten.

8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Frisfestijn. Raakt tropisch en wit fruit. Ongeremde energie. Op de prijs is wel de rem gezet. Presto! Maak een pasta met pesto en geniet dubbelop.
Even geduld a.u.b.