Cantina Tollo

Italië Italië - Abruzzen

In Italië gaan eten en wijn eigenlijk altijd hand in hand. Kom je bij een bedrijf wijn proeven, dan staat de tafel steevast vol hapjes. Zo ook in de minder bekende, maar prachtige en heel gastvrije regio Abruzzo. Deze Riserva wordt gemaakt door de coöperatie van Tollo, in de buurt van Chieti.

Ieder wijnbedrijf in Abruzzo ligt zowel dicht bij zee als dicht bij de bergen. De wijnbouw vindt er namelijk plaats in een vrij klein gebied tussen de ruige Apennijnen aan de westkant en de Adriatische Zee aan de oostkant. Het wordt hier nooit heel erg heet en het verschil tussen dag- en nachttemperatuur is fors. De druiven – voornamelijk trebbiano voor wit en montepulciano voor rood – krijgen daardoor extra frisheid en aroma.

De coöp is een bedrijf waar ze goed begrijpen dat druiven verzorgen en wijn maken mensenwerk is en moet blijven. Al heb je nog zoveel computergestuurde roestvrijstalen tanks, in de wijn moet je, zoals ze zelf zeggen, de liefdevolle gebaren van iedereen die eraan gewerkt heeft terug kunnen vinden.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.