Zoek op kleur
Zoek op smaak
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op kenmerk
Raul Perez - Perswijn: Wijnmaker van het jaar 2023

Perswijn brochure

De wijnhelden van Perswijn bekendgemaakt

Raúl Pérez Wijnmaker van het Jaar 2023

Het houdt maar niet op met de erkenning voor Spanjes legendarische wijnmaker Raúl Pérez. Niet gek, want Pérez geldt als een van de grote wijnmakers van dit moment. Ook Perswijn is onder de indruk: het Nederlandse wijnmagazine riep hem uit tot producent van het jaar 2023.

Dat deed het blad in de decemberuitgave, waarin het traditiegetrouw de wijnhelden van het jaar publiceert. De motivatie luidde als volgt: “Klein van stuk, maar je kunt niet om hem heen. Raúl Pérez, met zijn kenmerkende lange baard, is een van de markantste wijnmakers van Spanje. En een van de beste. Hij lanceerde zijn iconische wijnen onder het label Ultreia in 2003, en zorgde dat de wijnstreek Bierzo en zijn druif mencía op de kaart werden gezet. Verder is hij ook actief in Galicië, in Portugal, op Lanzarote en in Zuid-Afrika. Zijn werkwijze is heel natuurlijk en minimalistisch, zijn wijnen zijn prachtig puur en heerlijk drinkbaar. Tekenend: in ons concours 101 beste wijnen van 2023 vielen twee Ultreia's in de prijzen.”

Deze lovende woorden kunnen wij alleen maar beamen. Benieuwd naar de unieke, onevenaarbare wijnen van Pérez? U vindt het complete overzicht van zijn wijnen in ons assortiment – inclusief Perswijnwinnaars Ultreia Saint Jacques en Ultreia Mata Los Pardos – onderstaand.

Bodegas Raúl Pérez Bierzo Ultreia Mata Los Pardos Mencía 2020

Heerlijke, roomzachte rode wijn met een verfijnde geur van kers, zwarte bes, pruim, toast en laurier. Vol en romig van smaak met rijp fruit, evenwichtige zuren en fluwelen tannines. De finale is lang met nuances van fraai eiken en cacao.

Perswijn concours
2020
Perswijn Wijnconcours:

Ook in deze wijn proef je niet alleen de natuurlijke concentratie en frisheid, maar ook de hand van de meester, die de wijn zo puur en elegant weet te houden. Prachtig.
16,5
Perswijn
2020
Perswijn: 16,5 punten

Unieke wijn, met toast, zacht-kruidig, bessen, zwarte kersen, een fris zuur, elegant, en met een mild bittertje.
Even geduld a.u.b.