Beemdweg 7
B-2560 Kessel ( Station )
Tel. 32 (0) 3-491.01.91
Fax 32 (0) 3-489.27.65

Villion Chardonnay - 2016, 75cl

€ 13,95

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Smaak

Een echte familie onderneming, iedereen doet mee. Kobie focussed ook hier op premium wines, meestal andere variëteiten dan voor Rivendell.

Hiervoor selecteert hij van verschillende wijngaarden die druiven die sterk bijdragen aan zijn unieke stijl van wijnmaken. De wijngaarden liggen allen dichtbij de oceaan, en op verschillende hoogtes. Zoals het hoger gelegen Elgin waar zijn prachtige Chardonnay vandaan komt, en Viognier voor zijn mooie Witte Blends.

“On the nose, pear, white peach and citrus plus subtle notes of vanilla. The palate shows pure fruit, bright acidity and well-judged oak. Medium bodied but not lacking in flavour intensity.” – Christian Eedes.

Neus: Sintuie ontwaak met lieflike geur van sitrus en naartjie, wat ‘n speelse draai maak by gekaramaliseerde marmalade. Gelaagde Chardonnay is kenmerkend van die hoogliggende Elgin wingerd met sy steenvrug egtheid, romerigheid en see-skulp kompleksiteit. Spontane gisting voeg by tot die souterige see aroma.

Palet: Verleidelike romerige smaak, wat die mond uitspoel met sitrus karamel. Natuurlike suur lig die middel palet, wat amper ‘n droë sensasie bied en eindig met ‘n soomlose, soet en beduidende tekstuur.

Volledige balans tussen die wyn en die Franse eik veroudering, onderstreep die oorsprong van die baie aanneemlike Chardonnay.

Drink nou en binne sewe jaar vanaf oes.

Villion Chardonnay

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Villion Chardonnay

Extra informatie

Korte omschrijving Bij Kobie Viljoen, als afstammeling van de Hugenoten uit 1671, zit het wijnmaken al generaties in het bloed. De Hugenoten waren gevlucht uit Frankrijk en brachten wijnexpertise naar Zuid-Afrika. Zijn Franse familie naam Villion werd later op zijn Zuid-Afrikaans Viljoen en de familie leefden altijd van het boeren op de vruchtbare gronden van de Kaap. Met focus op wijn. Met 20 jaar ervaring bij wijnhuizen als Spier en Gabriëlskloof, met vele prijswinnende wijnen, gaat hij zijn eigen droom achterna. Zijn eigen elegante stijl van wijnmaken met de beste druiven uit cool climate regios als Elgin en Bot River voor Rivendell en Villion. De druiven worden hand geselecteerd, komen van diverse gebieden en ondergaan traditionele fermentatie methodes. De hand van de meester zie je ook terug in de keuze van de Franse eikenvaten en de tijd van rijpen in deze wijnvaten.
Land Zuid-Afrika
AOC Cape South Coast
Jaar 2016
Inhoud (in cl.) 75
Verpakking 6 fl
Druivensoort chardonnay
Bewaring 7 tot 9 jaar
Label Beperkte voorraad
Hoofdingredient Zeevruchten
Type gerecht Feestelijke gerechten
Bereidingswijze Grillen
Foodwine (0-5) 4
Houtgebruik (0-5) 4

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.