Beemdweg 7
B-2560 Kessel ( Station )
Tel. 32 (0) 3-491.01.91
Fax 32 (0) 3-489.27.65

Villion Blanc de l'Atlantique - 2016, 75cl

€ 16,75

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Smaak

Een echte familie onderneming, iedereen doet mee. Kobie focussed ook hier op premium wines, meestal andere variëteiten dan voor Rivendell.

Hiervoor selecteert hij van verschillende wijngaarden die druiven die sterk bijdragen aan zijn unieke stijl van wijnmaken. De wijngaarden liggen allen dichtbij de oceaan, en op verschillende hoogtes. Zoals het hoger gelegen Elgin waar zijn prachtige Chardonnay vandaan komt, en Viognier voor zijn mooie Witte Blends.

Provocerende aanzet met verleidelijke, zoete kruidigheid en een citrus blend, afkomstig van de dominante Viognier component. Tonen van heerlijke caramel en kalk dankzij de Chenin Blanc en Chardonnay. Een romige, volle aanzet op het palet wordt versterkt met een levendige frisheid, welke heerlijk nazindert. De langdurige, kruidige neus perfectioneert de afdronk.

Villion Atlantique

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Villion Atlantique

Extra informatie

Korte omschrijving Bij Kobie Viljoen, als afstammeling van de Hugenoten uit 1671, zit het wijnmaken al generaties in het bloed. De Hugenoten waren gevlucht uit Frankrijk en brachten wijnexpertise naar Zuid-Afrika. Zijn Franse familie naam Villion werd later op zijn Zuid-Afrikaans Viljoen en de familie leefden altijd van het boeren op de vruchtbare gronden van de Kaap. Met focus op wijn. Met 20 jaar ervaring bij wijnhuizen als Spier en Gabriëlskloof, met vele prijswinnende wijnen, gaat hij zijn eigen droom achterna. Zijn eigen elegante stijl van wijnmaken met de beste druiven uit cool climate regios als Elgin en Bot River voor Rivendell en Villion. De druiven worden hand geselecteerd, komen van diverse gebieden en ondergaan traditionele fermentatie methodes. De hand van de meester zie je ook terug in de keuze van de Franse eikenvaten en de tijd van rijpen in deze wijnvaten.
Land Zuid-Afrika
AOC Cape South Coast
Jaar 2016
Inhoud (in cl.) 75
Verpakking 6 fl
Druivensoort chardonnay, chenin blanc, viognier
Bewaring 2 tot 4 jaar
Label Beperkte voorraad
Hoofdingredient Pladijs
Type gerecht Feestelijke gerechten
Bereidingswijze Koken
Foodwine (0-5) 4
Houtgebruik (0-5) 3

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.