Beemdweg 7
B-2560 Kessel ( Station )
Tel. 32 (0) 3-491.01.91
Fax 32 (0) 3-489.27.65

Lionne du Villion Chenin Blanc - 2017, 75cl

€ 9,95

Beschikbaarheid: Op voorraadZet op verlanglijst           Voeg toe aan productvergelijking

Smaak

Een echte familie onderneming, iedereen doet mee. Kobie focussed ook hier op premium wines, meestal andere variëteiten dan voor Rivendell.

Hiervoor selecteert hij van verschillende wijngaarden die druiven die sterk bijdragen aan zijn unieke stijl van wijnmaken. De wijngaarden liggen allen dichtbij de oceaan, en op verschillende hoogtes. Zoals het hoger gelegen Elgin waar zijn prachtige Chardonnay vandaan komt, en Viognier voor zijn mooie Witte Blends.

“Naartjie and white peach, some yeasty complexity and a hint of spice. Nice weight and texture, tangy acidity lending refreshment, the finish savoury. Rewarding without being too geeky.” – Christian Eedes.

Gepassioneerd als Kobie is, maakt hij grandioze loepzuivere wijnen en dat proef je meteen! Ziehier zijn proefnota:

Kleur: Ligte strooihalm na effe goue skynsel.

Neus: Vruggedrewe met prominente kweper, appelkoos en geelperske aromas.

Pallet: Varsheid met substansie. Mollig op die mid-palet met ‘n effe gesette onderlyfie wat die wyn sagte kurwes gee sonder om die wyn te stroop van haar mineraalagtigheid.

Drink nou en binne drie jaar vanaf oes.

Lionne du Villion Chenin Blanc

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Lionne du Villion Chenin Blanc
  • Lionne du Villion Chenin Blanc

Extra informatie

Korte omschrijving Bij Kobie Viljoen, als afstammeling van de Hugenoten uit 1671, zit het wijnmaken al generaties in het bloed. De Hugenoten waren gevlucht uit Frankrijk en brachten wijnexpertise naar Zuid-Afrika. Zijn Franse familie naam Villion werd later op zijn Zuid-Afrikaans Viljoen en de familie leefden altijd van het boeren op de vruchtbare gronden van de Kaap. Met focus op wijn. Met 20 jaar ervaring bij wijnhuizen als Spier en Gabriëlskloof, met vele prijswinnende wijnen, gaat hij zijn eigen droom achterna. Zijn eigen elegante stijl van wijnmaken met de beste druiven uit cool climate regios als Elgin en Bot River voor Rivendell en Villion. De druiven worden hand geselecteerd, komen van diverse gebieden en ondergaan traditionele fermentatie methodes. De hand van de meester zie je ook terug in de keuze van de Franse eikenvaten en de tijd van rijpen in deze wijnvaten.
Land Zuid-Afrika
AOC Cape South Coast
Jaar 2016
Inhoud (in cl.) 75
Verpakking 6 fl
Druivensoort chenin blanc
Bewaring 2 tot 3 jaar
Label Beperkte voorraad
Hoofdingredient Kabeljauw
Type gerecht Stoofpotjes
Bereidingswijze Koken
Foodwine (0-5) 3
Houtgebruik (0-5) 2

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.